Неправилно поставена каска за колело не осигурява безопасност

facebook thumb

Не е достатъчно само да закупите и подарите Kiddimoto детска каска.

Необходимо е да спазвате няколко елементарни правила, за да предпазите главата на вашето дете.


Никой не е застрахован от падане, докато се забавлява със своето колело или тротинетка. Може да се случи на всеки и по всяко време.
 
При падане и удряне на главата, може да се причинят сериозни травми.

Съгласно изследване велосипедните каски намаляват с 70% риска от сериозни наранявания на главата.


Правилно поставена велосипедна каска намалява риска от тежко нараняване на главата.

 
Как се поставя детска каска Kiddimoto: 
 

  • Каската трябва да е по мярка - нито твърде малка, нито твърде голяма. Обтегнете пристягащия обръч до комфортно положение.
  • Ремъците в около ушите трябва правилно да обграждат ухото - нито да го покриват, нито да са твърде отдалечени. Регулирайте правилно в Y-зоната.
  •  Ремъкът под брадичката трябва да е достатъчно обтегнат - нито да стяга твърде много, нито да халтави. Оставете свободно разстояние колкото да може да пъхнете един пръст. При навеждане на главата ремъкът не трябва да причинява дискомфорт.
  • Положението на каската в зоната на челото трябва да бъде такова, че да не закрива веждите, нито пък да открива цялото чело. 

 
 
В България все още не е задължително да се носи велосипедна каска докато се движите по пътното платно. Задължителни елементи са светлоотразителна жилетка, звънец за колело, бяла и червена светлина. 
 
Подходящата предпазна каска значително може да намали уврежданията по главата в случай на падане или сблъсък.
 
Каските за колело пазят като абсорбират в себе си част от кинетичната енергия, която се получава при удара. При някои други марки и модели в случай на претърпян инцидент каската трябва да бъде заменена, дори и да не виждате видими външни повреди.
 
Kiddimoto имат твърда външна обвивка, която позволява използването на каската многократно. 
 
Запомнете, че носенето на предпазна екипировка за главата е силно
препоръчително, както и светлоотразителни елементи и облекло. Те са възможна и необходима защита. Бъдете отговорни към децата.

Когато още на 2 или 3 години детето привикне да носи каска, бъдете уверени, че вече сте помогнали за създаването на добър навик, който ще бъде много полезен в тийнейджърските години.

 

Разгледайте каските за деца, които Kiddimoto предлагат, за да осигурите безопасност на детето.


автор: Андрей Русев


Блог за колела

Колело за баланс втора ръка или ново? Съвети при покупка на колело втора употреба

Родителите сме склонни да купуваме за децата нови играчки, а не втора ръка. Но в определени случаи е точно обратното - предпочитаме втората употреба. За какво трябва да се...

Прочети още

Защо балансиращото колело стана предпочитаното?

Родените през 70-те и 80-те имахме едно вълнуващо детство, в което дните през лятната ваканция преминаваха бавно, а гласовете ни нарушаваха тишината на топлите нощи, играейки н...

Прочети още

Kiddimoto във Варна - Нико Байкс магазин за колела

Niko Bikes е известен магазин във Варна с голям избор на селектирани качествени велосипеди, компоненти, аксесоари за колела и екипировка за колоездачи. В Niko Bikes се пре...

Прочети още