Колело за баланс втора ръка или ново? Съвети при покупка на колело втора употреба

facebook thumb

Родителите сме склонни да купуваме за децата нови играчки, а не втора ръка. Но в определени случаи е точно обратното - предпочитаме втората употреба.

За какво трябва да се информираме, когато купуваме употребявани детски стоки, такива, които са с твърде ниска цена или с неизвестен произход?

Тъй като темата е доста обширна поради разнообразието от детски стоки, които могат да се закупят втора ръка, ще разгледаме случаите когато търсим да купим колело за баланс втора ръка.

 

Кога да купим колело за баланс втора ръка?

Препоръчваме ви да избягвате закупуването на детско колело втора ръка, когато трябва да направите подарък за рожден ден или друг голям празник. Това не е етично спрямо детето и вас.

В други случаи, когато цената на ново баланс колело ви се струва твърде висока и очаквате, че ще се кара много рядко или за кратко, например само по време на лятната почивка, тогава от финансова гледна точка има повече логика да изберете баланс колело втора ръка.

 

Преди да купите колело за баланс втора употреба

Когато купувате употребявано колело без педали втора ръка, имайте в предвид следното:

 

  • Възможно е колелото вече да не е много безопасно да се използва, в резултат на естественото стареене на материалите, от които е изработено.

 

Всички продукти започват да се амортизират от момента на тяхното производство. Вложените материали и съответната технология на производство предопределят от самото начало издръжливостта на дадения продукт.

За да може продуктите да отговорят регламента на  ЕС за европейската стандартизация, те се произвеждат при определени условия специално съобразени с изискванията.

 

  • Неправилното съхранение, както и видимите и най-вече невидимите увреждания по конструкцията и материалите, също са причини, поради които колело за баланс втора ръка може да не издържи дълго време.

 

Дървените колела за баланс на Kiddimoto са произведени с безопасни за здравето на децата материали и бои. В тях са вложени такива суровини, които не могат да увредят здравето на детето.

Материалите, обаче, се влияят от външната среда. Ние не знаем как се съхранява баланс колелото след като бъде закупено от нас.

Твърде високите температури, както и високата влажност, включително намокряне след дъжд или каране на колелото през локвите, на плажа или направо в морската вода, могат да увредят движещите се части, както и дървената или метална рамка на колелото. Видимите увреждания могат да се поправят или коригират, но невидимите не са различими и за ползвателите на колелото.

 

  • Европейските стандарти за качество и безопасност на детските играчки се обновяват постоянно. Знаете ли, дали колелото втора ръка отговаря на актуалните изисквания?

 

Колелата за баланс и изобщо велосипедите са превозни средства, които имат не сложна конструкция и механизъм. При правилна употреба и регулярна профилактика, велосипедът може да служи десетилетия и да се предава от едно дете на друго.

Но ако при закупуването на колелото за баланс като ново някой от компонентите му е отговаряло на определен европейски стандарт, възможно е след 5 и повече години това вече да не е така. Склонни ли сте да дадете на детето си средство за забавление, което не отговаря на актуалните сертификати за безопасност?

 

  • Когато търсите колело за баланс втора ръка, настоявайте да получите инструкция за сглобяване и употреба на български език.

 

Често пренебрегваме този документ, а вътре в него може да са написани важни неща като съвети за безопасност, правилен начин за ползване, съхранение и поддръжка.

Ако от продавачът не може да ви осигури такава инструкция, преди да направите покупката потърсете официалния представител на марката и попитайте тях дали могат да ви я осигурят.

Ако колелото втора ръка е Kiddimoto, свържете се с нас, за да ви предоставим необходимата информация.

 

  • Не винаги запазения външен вид или текст “карано е един-два пъти” са признак за безопасността на колелото втора ръка.

 

Настоявайте да получите подробни снимки от близък план на всички детайли, особено там където има гайки и зоните, които са най-подвижни, например около седалката, кормилото и вилката.

Изисквайте при изпращане с куриер да има опцията преглед, за да може обстойно да прегледате колелото за баланс и лично да се уверите, че видимо всичко е наред.

Ако по случайност колелото е изпратено без тази опция, по-добре не приемайте и върнете пратката, дори куриерската услуга да е за ваша сметка.

дете повдига леко колело за баланс

 

Колко изгодни са евтините колела на супер ниски цени?

Твърде ниските цени понякога са много изкушаващи и взимаме решение за покупка дори от чуждестранни сайтове като eBay или Amazon.

Транспортът на закупени продукти от такива сайтове е уреден по лесен и евтин начин посредством куриерски фирми за транспорт на общи поръчки.

За съжаление, обаче, много често ниските цени с промоции и отстъпки повече от 40% означават тотална разпродажба, изчистване на склада от застояла стока (продуктът е залежал, а материалите, които са използвани за производството му са остарели, т.е. вече амортизиран от стоене), мостри от мострени зали, излезли от производство модели. Рискът да закупите подобен продукт, за който трудно да намерите резервни части, е голям.

 

Още полезни съвети при покупка на детски продукти

Придържайте се да не купувате детски стоки, които нямат инструкция на български език, както и обозначителни стикери за състава на вложените материали, страна на произход, наименование и данни за контакт на фирмата вносител.

Липсата на тази информация не гарантира, че ще имате гаранционно обслужване, нито, че вашите пари не отиват за спонсориране на китайска контрабанда или нерегистриран бизнес.

 

Не купувайте продукти с подозрително ниски цени. Това означава, че вложените материали и компоненти са с ниско качество, технологията за производство е супер опростена и със сигурност не са направени необходимите изпитания за безопасност и не отговарят на сертификатите си. Помислете за безопасността на детето си!

 

Има смисъл да четете инструкцията за употреба, за да се запознаете с изискванията как безопасно детето да се забавлява с колелото. Направете го!


 

Ново или втора ръка колело за баланс - вече знаете за какво трябва да се информирате при покупка от сайтове като olx (продавалник), bazar и подобни, или от фейсбук групите за покупко - продажба на детски стоки.

В случай, че възнамерявате да изберете Kiddimoto колело за баланс от olx, може да се обърнете към нас за съдействие при нужда от резервни части, гуми, нови ръкохватки и компоненти.


Блог за колела

Колело за баланс втора ръка или ново? Съвети при покупка на колело втора употреба

Родителите сме склонни да купуваме за децата нови играчки, а не втора ръка. Но в определени случаи е точно обратното - предпочитаме втората употреба. За какво трябва да се...

Прочети още

Защо балансиращото колело стана предпочитаното?

Родените през 70-те и 80-те имахме едно вълнуващо детство, в което дните през лятната ваканция преминаваха бавно, а гласовете ни нарушаваха тишината на топлите нощи, играейки н...

Прочети още

Kiddimoto във Варна - Нико Байкс магазин за колела

Niko Bikes е известен магазин във Варна с голям избор на селектирани качествени велосипеди, компоненти, аксесоари за колела и екипировка за колоездачи. В Niko Bikes се пре...

Прочети още