Защо да изберете колело за баланс за първо колело?

facebook thumb

Ако продължавате да сe двоумите какво колело да изберете на детето си - велосипед с помощни колела или за балансиране, може би следните препоръки ще бъдат полезни, за да направите правилен избор.

Ще обърнем внимание на това защо да изберете покупката на балансиращо колело за първото детско колело.

Колелетата без педали са по-безопасни

Когато колелото на детето е без педали то може да фокусира вниманието си върху балансирането и да реагира по-бързо в случай, че губи контрол и пада.Качи ли се веднъж на велосипед, детето вече е развило основните умения и ще се задържи на колелото си по-дълго време отколкото ако не е имало опита с балансиращото колело.
Освен това с дървените и с някои модели метални колела, детето не може да завие твърде рязко и да падне, тъй като свободното движение на вилката е ограничено.

Децата лесно спират с колелата без педали - достатъчно е само да отпуснат крачета върху земята, което често се случваинстинктивно. Докато при сегашните велосипеди е необходимо детето да натисне лостчето на спирачката. Не винаги обаче то е удобно за стискане от малките ръчички, необходимо е усилие, а понякога дори не работи както трябва ако таткото е забравил да я провери.

Готините баланс колела са финансово по-изгодни

Повечето качествени марки балансиращи колела са в ценовия диапазон на стоманените детски велосипеди с 12 цолови гуми. Често неподходящия за възрастта детски велосипед е безполезен ако колелото не разполага с помощни колелца. Детето само върти педалите както би правило и с една бебешка триколка. Навярно и детето дълго време няма да придобие тази самоувереност, която е необходима, за да започне да кара колелото си без спомагателни колела. Освен това колелото за балансиране не се обезценява много в случай, че желаете да го продадете.

Удобни са за пренасяне с автомобил

Колелата за балансиране заемат по-малко място в багажника на колата и лесно се разглобяват при необходимост. Докато при детските велосипеди стърчащите помощни колелца  пречат най-много.

Причина децата да играят навън

В днешни дни, когато има много "екранчета", които задържат вниманието на децата вкъщи, те предпочитат да останат удома отколкото да излязат навън. По-лошото е, че ние като родители също започваме да мислим така.
Но когато детето има колело, с което се чувства уверено и има желание да кара, ще Ви моли да излезете навън дори ако вали дъжд и има локви.

Освен това детето не се уморява толкова лесно отколкото ако трябва да върви пеша. Междувременно колелата без педали са почти два пъти по леки от детските велосипеди и лесно и по-удобно се носят, когато не се използват.

Децата по-лесно преминават към велосипед

Обикновено двугодишните деца, които са израстнали със своето колело за баланс по-лесно и по-бързо преминават към велосипед с педали. Много от тях ще могат да карат велосипед още като станат на 4 годинки. Това е така, защото те ще умеят да балансират, ще бъдат по-самоуверени  и няма да имат необходимост от фалшивата сигурност на помощните колелца, които да ги стабилизират. Докато тези, които са свикнали с помощните колелца и не са развили умението да пазят равновесие, е вероятно като станат на 5-6 годинки тогава да се научат да карат велосипед. 

 

Дори и най-добрите колела за балансирате получават отрицателни коментари - поради една проста причина: родителите са избрали колело, което не е подходящо за тяхното дете. Има много фактори, които трябва да съобразите спрямо вашето дете и вашите семейни навици.

Latest news

Как по-лесно да изберете подходящо баланс колело за вашето дете?

Вече почти пет години се занимавам с продажба на балансиращите колела Kiddimoto. С всяка година предлаганите на българския пазар други марки и модели колела стават все повече и...

Read more

Какво мнение имат другите за колелата за баланс?

Ако търсите мнения и опит на други родители по отношение колелата за балансиране, прочетете няколко отзива, които потребители на родителски форум са споделили.   ...

Read more

Защо да изберете колело за баланс за първо колело?

Ако продължавате да сe двоумите какво колело да изберете на детето си - велосипед с помощни колела или за балансиране, може би следните препоръки ще бъдат полезни, за да напра...

Read more