Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
Защо е толкова важно теглото на колелото? Какво детско колело да купим? Защо е толкова важно теглото на колелото? Какво детско колело да купим?
Навярно сте прочели много мнения за детски колела, опитвайки се да си отговорите на въпроса какво колело да купя на детето?
 

Един от най-важните параметри, които трябва да следим, за да знаем как да изберем детско колело, е неговото тегло и какво е съотношението спрямо теглото на детето.
 

Можете ли да си представите да карате колело, което тежи на половина от вашето тегло? 
Примерно ако сте 60 кг, колелото ви да тежи 30кг?
Все едно, че карате танк!
 

Това преживяват децата, които карат неподходящи за тяхната възраст и тегло колело, чиито родители не са се чудили какъв детски велосипед да изберат.
 
 
Тежки са и повечето стоманени детски велосипеди с помощни колелца с 12 цолови гуми, които ги препоръчват за 3 годишни деца.


Предимствата на олекотените детски колела са:
- Детето по-лесно балансира
- Детето контролира с тялото си по-лесно колелото
- С по-леко колело детето може да кара по-бързо => повече забавление
- За родителите е по-лесно да носят колелото, когато детето се умори
- За таткото е по-лесно да закрепи по-лекото колело на автомобилния багажник за велосипеди
 
 

Всички дървени и метални колела за баланс на Kiddimoto са с тегло между 3.3 - 4.8 кг., което ги прави сред най-леките детски колелета без педали на българския пазар.
 

В крайна сметка на въпроса колко трябва да тежи колелото, за да е подходящо за моето дете, в най-добрия вариант теглото на велосипеда не трябва да бъде повече от 30% от теглото на детето.