Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
Как детето бързо губи интерес към всяка нова играчка? Как детето бързо губи интерес към всяка нова играчка?

 
Понякога в сайтовете от типа на olx или продавалник попадам на обяви за почти нови колела за балансиране, където причина за продажбата е, че детето не проявявало интерес към колетото. Хмм?!
 
 
Какво означава детето да не проявява интерес към детска играчка?
 
 
Как децата бързо губят интерес към нова играчка?
 
 
Липсата на интерес след първите два три дена е характерно за презадоволените деца, които получават веднага това, което са поискали. Даже три дена са твърде дълъг срок.
 

 
Понякога родителите, бабите и дядовците също обичат да подарявят играчка или нещо друго за забавление дори детето да не е проявило желание и да е помолило.
 
 
 
Синдромът на задоволените откъм материални неща деца е характерен за много семейства без значение от финансовите им възможности. Понякога когато родителите са имали детство с лишения, сега се опитват това да не се случи и на тяхното дете, което получава всичко дори и да е за сметка на някои необходимости на родителите.
 
 

 
Но да се върнем към колелата за балансиране и може ли едно дете да не прояви интерес към него, за да се реши родителя да го продаде и лиши от него.
 
 
 
Интересът на детето към велосипедите, скейтбордовете, ролерите и други средства за физическа активност е много свързан и с личния пример и отношението на самите родителите към този тип забавления на открито.
Липсата на подкрепа, търпение детето да се научи, нежелание да не им се развали личния комфорт са все неща, които отблъскват децата от играта още при първия им неуспех.
Знаете ли, че ако детето падне от колелото си и се разплаче, добре е бързо да го накарате отново да се качи да кара? Така ще елиминиранете оново усещане, което подсъзнателно се закача като котвичка "колело значи болка".
 
 
 
Никога не настоявяйте пред детето със заповедни форми да използва някоя играчка, особено с онзи тон и изражение, когато се карате. Така със сигурност ще изгорите всякакво удоволствие от колелото.
 
 
 
Самоувереността на децата възниква постепенно с всеки малък успех, който постигат, но и заедно с вашата подкрепа.
 
 
 
Бъдете постоянни и търпеливи, дори вие никога да не сте карали колело, това не означава, че и детето ви няма да заобича велосипедите.