Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
Как по-лесно да изберете подходящо колело за балансиране за вашето дете? Как по-лесно да изберете подходящо колело за балансиране за вашето дете?
Колело за балансиране ли?
Изберете бързо и лесно детско колело без педали от българските онлайн магазини и ще ви кажа "Браво!". Да, ама надали! 
Изборът е толкова голям, че по-скоро ще се затрудните и ще възникнат десетки въпроси, на които трудно ще намерите отговори.
 

Какво колело да избера за 2 годишно дете? Здраво ли е дървеното баланс колело? Тежки ли са металните колела? На каква височина трябва да е седалката? А височината на кормилото да се регулира ли? С надуваеми гуми ли да бъде или от пяна? 12 цола гуми, какво означава? Да има ли звънче или друг вело аксесоар? Да има ли спирачка? Какъв цвят да е? Шарено ли, червено ли? 
 
 
СТОП!
 

Основополагащи фактори за правилния избор на първо колело са възрастта и ръста на детето.
Защо има значение на колко години и колко е високо детето ви? Защото има 2 годишни деца, които са с ръста на 4-ри годишни, и обратното - по-големи деца с ръста на по-малки деца.
 
За дете, което ще има скоро втори рожден ден подарете по-леко колело. Детето все още доразвива своята мускултура и моторика, и са необходими повече усилия, за да управлява колелото. За тази възраст препоръчваме металните колела, защото са по-леки от дървените, но и по-подходящи за ръста на детето. Освен това височината на седалката  и кормилото на металните колела се регулира, за да може да излизате на разходка с колелото повече години.
Металните колела и по-бързо може да зарадват и друго детенце на семейството или на рода.
 

За деца на 3 годинки добър избор са дървените колела или металните със спирачка. Тригодишните деца по-лесно управляват по-тежки колела и такива, чиято седалка е по-висока. Те вече са достигнали до онова физическо развитие, за да могат умело да се придвижват с колелото и при необходимост да използват и лостчето на спирачката. Момчетата обичат високите скорости, а присъствието на спирачка става задължителна, когато детето вече свикне с колелото. Започва да експериментира с вашето търпение.

Важен фактор, с който трябва да се съобразите е и разстоянието от земята до чатала. Необходимо е докато детето е седнало на седалката,  с цяло стъпало да е стъпило на земята. Така правилно ще се избутва с крака.
Когато измерите това разстояние, добавете още  2 сантиментра, за да сте убедени, че колелото при най-ниското положение на седалката ще бъде подходящо за вашето дете.
 

Двигателната активност на децата между 2 и 5 годинки има решаваща роля за тяхното правилно и балансирано функционално развитие. Физическото развитие на детето се формира в резултат на взаимодействието между тялото и променящите се условия на средата. Заниманията с физическо възпитание и спорт имат значително благоприятно формиращо въздействие. А с колелетата за балансиране осигурявате нужното време, през което е добре да сте навън.
 
препоръчайте колело за балансиране за дете на 2 и 3 години