Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
За кои деца са подходящи колелата за балансиране? За кои деца са подходящи колелата за балансиране?
Чудите ли се дали на детето ви ще допадне да се забавлява с такова колело?

Ако досега сте използвали пластмасови или дървени играчки за избутване с крачета, при всички случаи баланс колелото е следващото ниво, през което може да преминете.

Някои деца са толкова подвижни с пластмасовите моторчета и колички, че могат да правят дори дрифтове или да паркират возилото си на един дъх.
Когато забележите, че детето търка обувките си твърде много и видимо крачетата са пораснали и му е неудобно, за да се избутва както трябва, значи е време да предложите ново решение за игра навън.

Не се бавете - вземете колело за балансиране, защото то е  и най-краткия начин детето да се научи да управлява детски велосипед като батковците и каките.

Движението с колелата без педали става с избутане с крака - по-правилно е ритмично, първо с единия, после с другия крак. По този начин се въртят и педалите. Макар, че при играчките буталки за деца до 2г. трябва да се избутват с двете крачета едновременно, преходът към колело за баланс е много по-лесен.

Необходимо е седалката на колелото да е на височина, при която детето спокойно да отпусне крачета и да се подпира, когато не се движи. Засилвайки се, умението за балансиране само се проявява и колкото по-ритмично се избутва, толкова по-лесно усеща, че се справя по-добре.

Баланс байковете са по-близки до идеята за избутване с крака. Тротинетките или скутерите с три колела - също, но там избутването е само с един крак. Малко или много е необходимо също пазене на равновесие особено когато се правят завои.

Това са следващите ви играчки, с които да прекарвате времето навън, вместо само да се разхождате и на детето да му е скучно.

Ако все пак решите да подарите велосипед с педали, изберете най-лекото колело и забравете за помощните колелца. Направете услуга на детето си, както и на вас. Отделете време, търпение и желание, прекарайте 1-2 часа събота или неделя на по-широко място, и се научете да карате колело.

Задължително се оборудвайте с детска вело каска и предпазни аксесоари. Така от ранна възраст ще приучите детето, че трябва да цени здравето си.

А какво по-важно има от детското здраве?
 
какво детско колело за баланс да избера за подарък на дете на 2 и 3 години