Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
Вижте защо вело каската може да спаси живот! Вижте защо вело каската може да спаси живот!
ВНИМАНИЕ: ще видите човек в безсъзнание и може да ви стане неприятно!

Ако сте отговорен човек и се грижите за вашето здраве, то дебатът дали да се слага или не велосипедната каска и колко добре предпазва главата при инцидент, е направо ненужен след като видите този видеоклип.
 
 
Колоезденето е динамичен спорт, в който за много кратко може да се случи нещо и да не може да реагирате. Планинското колоездене и карането на колело на пресечен терен е в някаква форма по-опасно в сравнение с градското каране. Затова използването на велосипедна каска е по-скоро задължително, отколкото препоръчително.
 
 
Каската може да спаси живота ви, а това видео показва точно в каква ситуация може да попаднете.
 
 
Във видеото ще видите как колоездач неуспява да контролира тялото си след като колетото му отскача, прелитайки  над кормилото си и удряйки главата си в земята. Губи съзнание, а колоездачът, който снима видеото бързо реагира, необръща падналия мъж и се опитва да направи контакт с него.
 
 
Падналият колоездач остава страшно дълго в безсъзнание за около 4 минути, но след като идва в съзнание той не си спомня какво се е случило и споделя, че изпитва лека болка в главата. По-късно се разбира, че велосипедната му каска, е поела голяма част от удара.
 
 
Трябва да ви споделим, че заснетото видео е твърде реално и за някои може да е страшно да се види как животът на човекът е в опасност.
 
 
Колоездачът, чиято камера заснема всичко това, пише защо споделя това видео с останалите: "Трябва съвсем малко, за да получиш сериозно нараняване на главата и това е случката, което искам другите да видят и усетят. Ако носиш вело каска тя може да ти спаси живота и навярно ако този човек беше без каска, той щеше да се чувства много по-зле".
 
 
"Той е голям късметлия и в края на видеото ще видите, че всъщност каската е поела голяма част от удара. Каската е стар модел, която не е била носена дълго време, но ето, че в края на краищата тя изпълни своята мисия - да го спаси!"
 
Ако смеете, вижте видеото от този линк. Предупреждението остава!