Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
Харесали сте колело за балансиране? А дали ще е подходящо за детето ви? Харесали сте колело за балансиране? А дали ще е подходящо за детето ви?

Вие вече сте направили избор какво детско колело да подарите на детето си.  

 
Съобразихте ли избора си със следното:

Възраст на детето и тегло на колелото

Колело, което добре пасва на детенцето може да развие неговата самоувереност още от първото му качване.
 
За деца, които са под 3 годинки е препоръчително да изберете по-леко колело, което детенцето да може да придържа само и без усилия. Поради тази причина дървените колела, които са с тегло над 4кг., са по-подходящи за деца на възраст 3+ години.
Металните колела без педали тежат около 3,5 кг. и са достатъчно леки за двегодишните.
 
Препоръчително е теглото на колелото да не е повече от 30% от теглото на детето. Въпреки това често се случва децата да им се налага да карат колела, които са на половината килограми на самите тях. За да разберете колко им е удобно, представете си, че карате или бутате колело, което тежи 30 кг.

Освен това ако детенцето е на около 2 годинки, ръчните спирачки на колелото едва ли ще се използват.


Размери на колелото

Ако възнамерявате да купите балансиращо колело по интернет, бъдете сигурни, че сте измерили вътрешната дължина на детското краче, или т.н. разстоянието от земята до чатала. Когато детето е седнало на колелото, е необходимо да може да се подпре на крачетата си с ходилата си, а не да стои на пръсти. На някои модели колела височината на седалката започва на 28см от земята, докато други седалката е по-висока и започва на 37см.


Характер на детето

Не на последно място при избора на детско колело е да се съобразите с характера на детето, така че колелото да му допада. Тук не става въпрос само за дизайна и цвета на колелото. Ако детенцето ви е по-плахо и няма кой знае какъв опит с колелата, е добра идея ако изберете възможно най-леко колело с най-малко екстри.
 
Не забравяйте, че основната цел на колелата за балансиране е детето да се забавлява.