Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
Защо да изберете колело за балансиране за първо колело на детето ви? Защо да изберете колело за балансиране за първо колело на детето ви?

Ако продължавате да сe двоумите какво колело да изберете на детето си - велосипед с помощни колела или за балансиране, може би тази информация ще бъде полезна да направите правилен избор.Ще обърнем внимание на това защо да изберете балансиращо колело за първо колело на детето ви.

По-безопасни са поради няколко причини:
- когато колелото на детето е без педали то може да фокусира вниманието си върху балансирането и да реагира по-бързо в случай, че губи контрол и пада. Качат ли се веднъж на велосипед, те вече ще са развили основните умения и ще се задържат на колелото си по-дълго време отколкото ако не са имали опита с балансиращото колело.
Освен това дървените колела не могат да правят резки завои, тъй като свободното движение на кормилото е ограничено.
- децата лесно спират с колелата без педали - достатъчно е само да отпуснат крачета върху земята, което понякога се случва и инстинктивно. Докато при сегашните велосипеди е необходимо детето да натисне ръчната спирачка. Не винаги обаче тя е удобна за стискане от малките ръчички, необходимо е усилие, а понякога дори не работи както трябва ако таткото е забравил да я провери.


Финансово по-изгодни са: повечето модели баланс байкове са в същия ценови диапазон като металните детски колела с педали и 12 инчови гуми. Често детски велосипеди са безполезни ако нямате помощни колелца и децата предимно се научават да въртят педали. Навярно и детето дълго време няма да придобие тази самоувереност, която е необходима, за да започне да кара колелото си без спомагателни колела. Освен това колелото за балансиране не се обезценява много в случай, че желаете да го продадете.


Удобни са за пренасяне с автомобил: колелата за балансиране заемат по-малко място в багажника на колата и лесно се разглобяват при необходимост. Докато при детските велосипеди стърчащите помощни колелца и педали пречат най-много.


Причина децата да играят навън: в днешно време, когато има много "екранчета", които задържат вниманието на детето вкъщи, децата предпочитат да останат удома отколкото да излязат навън. Но когато имат колело, с което се чувстват уверени в своите възможности, децата ще Ви молят да излезете навън дори ако вали дъжд и има локви.
Със своето колело за балансиране децата могат лесно и с разумна скорост да се предвижват и да тренират вместо да се возят в своята триколка с т.н родителски контрол. Децата не се уморяват толкова лесно отколкото ако трябва да вървят пеша. Междувременно колелата без педали са почти два пъти по леки от детските велосипеди и лесно и удобно се носят когато не се използват.


Децата по-лесно преминават към велосипед: Обикновено двугодишните деца, които са израстнали със своя баланс байк по-лесно и по-бързо преминават към велосипед с педали. Много от тях ще могат да карат велосипед още като станат на 3-4 годинки. Това е така, защото те ще знаят как да балансират, ще бъдат по-самоуверени  и няма да имат необходимост от сигурността на помощните колелца, които да ги стабилизират. Докато тези, които са свикнали с помощните колелца и не са развили умението да пазят равновесие, е вероятно като станат на 5-6 годинки тогава да се научат да карат велосипед. 

Дори и най-добрите колела за балансирате получават отрицателни коментари - поради една проста причина: родителите са избрали колело, което не е подходящо за тяхното дете. Има много фактори, които трябва да съобразите спрямо вашето дете.

Очаквайте продължение...


Още за предимствата на колелата за равновесие:
http://kiddimoto.bg/bg/news-view/13.html