Колела за балансиране, тротинетки и детски каски

 

За забавления със 100 усмивки в час!

Новини Новини

 Назад
Как да научите детето Ви да носи детска каска? Как да научите детето Ви да носи детска каска?

Ако тепърва ще подарявате на детето Ви първото детско колело, ролери, скейтборд или тротинетка и се чудите какво да бъде то, не забравяйте да помислите и за неговата безопасност. Докато детето се учи да кара колелото си, детската каска е ако не задължителна, то високо препоръчителна.

Знаете ли, че правилно поставените детски каски намаляват риска от нараняване на детската глава в 85% от случаите, когато детето падне? А рискът от сериозни мозъчни сътресения е намален до 90% от случаите. Данните от различни изследвания показват, че деца, които не носят детска каска са изложени два пъти повече на риска от потенциални наранявания на главата.
 
 избор на детска каска каква размер

Възможно е детето Ви вече да има детска каска, но упорства и не иска да я слага?

Един от най-добрите начини да убедите детето си да носи своята детска каска е личният пример. Навярно сте забелязали как децата от съвсем малки да копират действията на възрастните, както и на другите деца. Ето защо ако искате детето Ви да носи каската, която сте му подарили, покажете му, че вие редовно си носите каската като карате колело. Изследванията показват, че  родителите на почти всички деца, които не носят детска каска, също не носят каска.

Навярно има спорни точки за или против носенето на вело каска, но статистиката не винаги лъже. Ако вие желаете най-доброто за своето дете, вие ще намерите начин да осигурите неговата безопасност.
 
Ако детето Ви се научи от съвсем малко да си пази здравето - с примера да носи вело каска, трябва да знаете, че сте постигнали невероятен успех - създали сте му навика да цени здравето си.